Teplice jsou připraveny ihned pomoci

ilustr. obr.
  •  

Situace na jižní Moravě, kterou zasáhlo řádění tornáda, není nikomu lhostejná.  Město Teplice je připraveno pomoci jižní Moravě jak materiálně tak finančně.

„Počkáme, až budeme znát skutečné potřeby. Jsme proto v kontaktu s krizovým štábem Jihomoravského kraje, který ví, co a kde je potřeba a kam pomoc směřovat, aby byla efektivní. Vím, že probíhá poměrně velká materiální pomoc ze strany města Brna,“ řekl primátor Hynek Hanza a dodává: „Opravdu bych byl opatrný v takové té „hurá akci“, že se seberou velké balíky oblečení, hraček apod., aby v tom místě nevzniknul problém, že tam najednou přijede kamion, s věcmi které nikdo nebude potřebovat.“

Materiální pomoc už uspořádala společnost FiedlerTransport prostřednictvím akce POMOC MORAVĚ – v sobotu 26. června od 8.00 hodin bude stát svozový kamion u Globus Trmice, odkud v 9.00 vyrazí směr Praha a dále na Hodonín.

Stejně tak je připraveno pomoci jižní Moravě i vedení Ústeckého kraje. O konkrétní humanitární či finanční pomoci bude jednat hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller v rámci Rady Asociace krajů ČR se svým kolegou hejtmanem Jihomoravského kraje Janem Grolichem.

Pro finanční podporu můžetě využít například dárcovské SMS či se zapojit do sbírek konkrétních organizací:


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*