Získáte dres Pavla Verbíře a pomůžete Klaudii

  •  

Nadační fond FK Teplice se rozhodl pomoci Klaudii Kudrnové, která statečně zápasí se spastickou diparesou, s pořízením speciálního jezdeckého sedla.

„Kromě možnosti vydražit jeden z unikátních dresů věnovaných osobnostmi teplického klubu, můžete Klaudii pomoci i prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice, do poznámky uvádějte poznámku Sedlo pro Klaudii,“ říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík a doplňuje číslo transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedený u ČSOB.

Jako první jde do aukce reprezentační dres Pavla Verbíře. Aukce probíhá přes Facebookovou stránku FK Teplice. Dres vyhrává ten, který jako poslední přihodí nejvyšší nabídku, uzávěrka nabídek je v pátek 20. srpna ve 22:00 hodin.

Celý příběh Klaudie najdete zde:

Dobrý den,

jmenuji se Klaudie Kudrnová. Je mi 21 let a těmito pár větami Vám chci představit můj příběh. Od malička trpím DMO spastickou diparesou 2. Stupně. Chtěla jsem dělat spousty sportů, ale bylo to nereálné. Díky své nemoci jsem jezdila hipoterapii a tak vznikla moje láska ke koním, jenže mě nikdo nechtěl učit jezdit kvůli právnímu riziku, kdybych z koně spadla, a nebo jsem si dokonce vyslechla, že mě nemá ani smysl učit jezdit. Nevzdala jsem to a jezdit jsem se díky pár lidem naučila.

V 15 letech jsem dostala boreliozu a díky lumbální punkci ze mě udělala na 3 roky ležáka. Dokončila jsem 4 roky gymnázia s individuálním plánem. Mohla jsem sedět a stát jen omezený čas, jinak jsem měla hrozný tlak v hlavě. Našla jsem paní, co mě nechala jezdit 5x týdně a to prodlužovalo moji schopnost sedět či stát. Bohužel díky genetické vadě koně mě kůň zalehl a 3x mi zlomil pánev. Ani tak jsem se nevzdala a pořídila jsem si sportovního ponyho se všemi vyšetřeními, aby byl kůň zdravý.

Bohužel kupní cena je to nejmenší, co do koně investujete a kobylka i já jsme strašně atypické. Nechala jsem ji ušít bezkostrové sedlo na míru za dost peněz, ale jelikož můj sed není díky pánvi 100%, na jedné straně začala mít otlaky a z tohoto důvodu nejde sedlo reklamovat. Nemůžeme díky tomu jezdit a kobyla mi padá ze svalů a z tréninků. Trénujeme 5x týdně a příští rok jsme chtěly skládat základní zkoušky jezdce a koně, abychom mohly i na závody a já si splnit sen o licenci.

Díky kobylce jsem se podívala na místa, kam bych se v životě sama nedostala – jezdíme i 35 km v tempu na různé hrady, vyhlídky atd. Sedlo s kostrou by mi neskutečně pomohlo. Děkuji moc za přečtení.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*