Proti prodeji kina se vzdmula vlna nevole

ilustr. obr.
  •  

Areál krupského kina, které je od minulého roku zavřené, se město snaží prodat. Radní stanovili nejnižší cenu podle znaleckého posudku na 3,1 milionu korun. Místní ale chtějí prodej zastavit a navrhují zde zřídit například muzeum kinematografie.

Své sbírky by tam například chtěl vystavit sběratel historických promítaček Miloš Štěpán. Radnice chce budovu i s pozemky prodat kvůli vysokým nákladům.

Vedení města si podle vedoucího odboru kanceláře starosty Romana Zimy historickou hodnotu kina ve spojení s osobou pana Heinzla uvědomuje, ale nedávno dokončená rekonstrukce Komunitního centra, což je objekt bývalého domu kultury má ambice z velké části nahradit aktivity z původního kina.

„Od ledna 2017 do března 2020, kdy začala pandemie, navštívilo kino ročně v průměru 54 plně platících diváků, 134 seniorů, kteří měli lístek zdarma a 529 žáků mateřských a základních škol za zlevněné vstupné. Z těchto čísel je zřejmé, že největší využití kina probíhalo v rámci školních akcí, které budou nadále probíhat v nově zrekonstruovaných prostorách Komunitního centra, kde bude k dispozici plátno a potřebná technologie a které bude sloužit i pro školní besídky, výstavy a aktivity pro krupské spolky,“ zní z vedení města.

O prodeji už rozhodli radní, ale pokud se zastupitelstvo neshodne a kino se neprodá, bude se město zabývat návrhy, jak postupovat dál a co s objektem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*