Sorry Holka: Hlukové uskupení z krušnýho severu

  •  

Po čtyřech letech od debutové desky Krušný přichází Sorry Holka z Teplic s novou nahrávkou Disillusion Elevator Music. „Hlukové uskupení z krušnýho severu“ mezitím prošlo silnou personální proměnou. V sestavě zůstal pouze kytarista, zpěvák a výhradní autor Adam Václav, kterého na čtypísňovém EP doplnili Jakub Klíma (basa) a Lukáš Pravda (bicí).

„Některý změny byly nutný, jiný byly nedobrovolný jako třeba odchod našeho původního bubeníka Michala Hrádka kvůli zdravotnímu stavu. To bylo fakt těžký. V tý době jsem přemýšlel, že to zabalím, ale řekl, ať jedeme dál. Rozhodně každej člověk, co v kapele hrál, do toho přinesl kousek sebe a dělal to vždy něčím jiným a zajímavým“ přibližuje změny Adam.

To, že Sorry Holka prošla citelným vývojem, ilustrují i nové skladby, které se stále drží indie-rockových kořenů s přiznanou inspirací devadesátkovou americkou rockovou scénou, nově je však znát silnější vliv shoegazu i jistého melancholického zvolnění, což sám Adam Václav oznažuje za přirozený vývoj.

„Od začátku používáme hlavně delay a fuzz pedály a v kytarách utopený zpěvy. Navíc naše muzika byla vždycky tak nějak introvertní. Současný zvuk nebyl přímo záměr, spíše to vyplynule během hledání vlastního ksichtu.“

Ve čtyřech písních fanoušci Thurstona Moora řeší hlavně deziluzi, slibují ale i malou dávku optimismu. Mezi inspirace se dostala také kniha Biancy Bellové Jezero, která dala podnět ke vzniku singlu Nami. Ten se už v půlce léta dočkal atmosferického videoklipu režírovaného Tomášem Okrouhlým.

EP Disillusion Elevator Music bylo nahráno v Ústí nad Labem v Tajným Studiu v produkci Honzy Brambůrka a vychází v srpnu 2021 na labelu Yannick South Records. Mastering probíhal v londýnském studiu Metropolis. O cover art se postarala výtvarnice Michaela Stichová.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*