Party v hotelu Prince: Řízení s jedenácti lidmi bylo odloženo

  •  

Osm měsíců po oslavě narozenin podnikatele Petra Bendy v hotelu Prince de Ligne teplický magistrát řízení s jedenácti lidmi odložil, třem dal pokutu, kterou už dva lidé zaplatili, a pět případů se stále řeší.

„K dnešnímu dni byla v 11 případech věc ukončena vydáním usnesení o odložení. Ve 3 případech uložil Magistrát města Teplice správní trest – pokutu, z nichž 2 případy byly pravomocně ukončeny. V 5 případech nebyla věc dosud pravomocně ukončena,“ uvedl v prohlášení mluvčí teplického magistrátu Robin Röhrich.

V hotelu se na lednové oslavě navzdory nouzovému stavu a protikoronavirovým opatřením setkaly desítky lidí. Mezi nimi i liberecký krajský ředitel policie Vladislav Husák, který byl kvůli tomu odvolán policejním prezidentem z funkce. Ze stejného důvodu skončil i ředitel teplické věznice Petr Blažek. Na oslavě nechyběl ředitel teplických fotbalistů Petr Hynek, který na svůj post rezignoval, či vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, který dostal pokutu a skončil ve funkci poslance. Na večírku měl být i teplický soudce Miroslav Čapek, na kterého z toho důvodu předseda teplického soudu Jan Tichý podal kárnou žalobu.

Už dříve potrestala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličku, člena rady ČT Jiřího Šlégra a člena rodiny podnikatele Bendy Vlastimila Dvořáka mladšího. Dostali pokutu deset tisíc korun za to, že neměli ve vnitřních prostorách budovy nasazenou ochranu dýchacích cest.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*