Aukce dresu na pomoc Majdalence vynesla 21 tisíc

  •  

Během minulého týdne Nadační fond FK Teplice uskutečnil aukci reprezentačního dresu Štěpána Vachouška na pomoc malé Majdalence. Podle manažera marketingu a PR FK Teplice Martina Kovaříka se vítězem aukce stal Lukáš Strouhal, který se o dres dlouho v rámci aukce přetahoval s bývalým obráncem FK Teplice Janem Krobem a který nakonec za dres nabídl neuvěřitelných 21 tisíc korun.

„Celá částka nyní poputuje na pomoc Majdalence, stejně tak jako další příspěvky od fanoušků, kteří mimo aukci zaslali 2 800 korun,“ řekl Kovařík a dodal, že od členů žlutomodré rodiny tak prostřednictvím nadačního fondu odejde 23 800 korun.

Přidat další peníze k této částce můžete prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice i nyní (do poznámky u platby uvádějte „Pomoc Majdalence“). Transparentní účet NF FK Teplice: 293310060/0300 vedený u ČSOB

 

Celý příběh Majdalenky najdete zde:

Ahoj, mé jméno je Majdalenka,

narodila jsem se 24. března 2020 v porodnici v Ústí nad Labem. Byla jsem moc moc hodné miminko, pěkně jsem papala, byla jsem klidná a spavá. Jen babička říkala, jestli nejsem moc líná. Je pravda, že v roce jsem sotva lezla, otáčení mi moc nešlo ani na bříšku se mi nelíbilo, nejspokojenější jsem byla v leže na zádech. To už se na mě ale domluvili a nutili mě do cvičení a do různých prohlídek. Všude se ale maminka dozvěděla: „Máte krásné, zdravé miminko, je droboučká, však ona to dožene.“ A tak jsem dál cvičila, opravdu jsem se snažila, ale moc jsem se nelepšila. Co mi dalo práce si sednout nebo jít do kleku. Moje drobné tělíčko mi to moc neulehčovalo, v 17 ti měsících mám jen 8 kg.

Zlom nastal, když i to, co jsem se s velkou námahou naučila, mi začalo dělat větší problémy. Poslali mě tedy do velké Thomayerovy nemocnice v Praze. Tam si maminka hned třetí den, a to v pátek 13. srpna vyslechla krutý ortel – Spinální muskulární atrofie zřejmě II. typu. A začal pěkný hukot. Hned v pondělí jsem dostala svoji první dávku léku Spinraza, který měl zabránit nejhoršímu, za 14 dní mě čekala druhá dávka. Mám za sebou už i genový lék Zolgensmu. To jsem zvládla sama s maminkou, ale je spousta věcí, s kterými mi můžete pomoc vy. Rehabilitace jsou při tomto onemocnění velmi důležité, ale bohužel i velmi nákladné. Děkujeme za každou pomoc.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*