Muž podezřelý z přepadení bankovní pobočky byl zadržen

  •  

Pouhých jedenáct dnů stačilo teplickým kriminalistům z 1. oddělení k dopadení muže podezřelého ze spáchání loupeže v bankovní pobočce, ke které došlo 27. října v Nákladní ulici. Muž během přepadení zaměstnankyni podal papírek s výzvou k vydání peněz a svou výhrůžku ještě zdůraznil tím, že jí ukázal střelnou zbraň. Z banky si odnesl několik desítek tisíc korun.

„Ještě týž den jsme zveřejnili záznamy, na kterých byl zachycen podezřelý muž, a požádali jsme veřejnost o spolupráci při jeho ztotožnění,“ říká policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že po zveřejnění této výzvy kriminalisté přijali množství poznatků, které důkladně prověřili.

„Na základě vyhodnocení těchto informací a důkazů v pondělí kriminalisté zadrželi v minulosti čtyřikrát odsouzeného 25letého muže z Teplicka,“ doplňuje policejní mluvčí. Další důkazy policisté zajistili během domovní prohlídky, při které našli kromě dalších věcí plynovou zbraň a větší finanční hotovost.

„Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uzavírá Daniel Vítek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*