Naturální kulturistika je o zdravém životním stylu, kde nemá místo žádný doping

  •  

Šestadvacetiletý teplický rodák David Pleva zazářil na nedávném mistrovství Evropy v naturální kulturistice, kde vybojovat skvělé druhé místo.

Kde a kdy se mistrovství Evropy konalo?

Soutěž se konala 6. listopadu v Karlových Varech. Jedná se o celosvětovou federaci ICOMPETE vzniklou v Austrálii a pořádající soutěže výhradně pro naturální kulturisty. V posledních letech je tato federace zastoupena i u nás pod názvem ICNCZECH.

Jak zastoupená byla právě vaše kategorie?

V mé kategorii tedy Men’s physique open, jsem soupeřil s šesti dalšími borci, celkově nás tedy bylo sedm. Byli zde kluci ze Slovenska, Anglie, Francie, Itálie, ale i další z Čech.

Jak náročná je cesta k takovému skvělému výsledku?

Celá příprava je náročná, co se týče tréninku i kontrolovaného stravování. Ještě když vše děláte při normální práci. Já si navíc celou svou přípravu řeším sám. Jak skladbu jídelníčku, tak i tréninkový plán, včetně prezentace na pódiu. Připravoval jsem se ve své vlastnoručně vyrobené posilovně, kterou mám v práci.

Co považujete za nejtěžší?

Opravdu nejtěžší bylo pro mě asi pózovaní. To je věc, která mně popravdě moc nebaví, ale když je špatně provedené celé vaše úsilí muže přijít nazmar. Můžete mít výbornou formu, jako je plnost svalů, vyrýsovanost, separaci svalů, ale pózovaní může vše zkazit.

Jak probíhají dny přímo před soutěží?

Poslední dny před soutěží a samotný den soutěže jsou náročné. Není moc jídla, ale stále musíte cvičit, do toho na soutěži musíte vše dobře načasovat. Nástřik barvy, kdy se napít, kdy se najíst, kdy se rozcvičit a napumpovat svaly. Je toho tolik, co se muže pokazit a co nemůžete ovlivnit, že úspěch je kolikrát taková sázka do loterie.

Přiblížíte nám, co znamená naturální kulturistika?

Naturální kulturistika se, co se týče průběhu a pravidel, vůbec neliší od normální. Jen zde jsou striktní pravidla, co se týče dopingu. Jsou vyloučeny jakékoliv anabolické steroidy, růstové hormony, ale i například diuretika. Neznamená to, že bych jedl jen bio produkty, to vůbec.  Stravuji se běžným jídlem a používám i různé doplňky stravy, jako je protein, vitamíny, minerály. Když se podíváte na fotky z běžných soutěží rozdíl ve velikosti závodníků, je opravdu extrémní.

Co vás ještě čeká?

Touto soutěží jsem letošní sezónu ukončil. Příští rok bych se chtěl zaměřit hlavně na mistrovství světa, které se bude konat u nás v Praze. Což je skvělá příležitost. Samozřejmě opět půjdu na mistrovství české republiky a mistrovství Evropy, tak řekl bych jako na rozcvičku. Tyto soutěže jsou opět až na podzim. Prohrávám si tedy s myšlenkou jarních soutěží. Každopádně teď mám do konce listopadu volný režim a od prosince začne kvalitní objemová příprava.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*