„Očkujte“, žádá praktiky hejtman Schiller

Foto: ANO
  •  

Vedení kraje rozeslalo přes 400 dopisů určených praktikům s výzvou hejtmana Jana Schillera a generálního ředitele Krajské zdravotní Petra Malého, aby se co nejvíce zapojili do očkování proti nemocni covid-19 svých registrovaných pacientů.

„Podobně, jako vznikla iniciativa Lékaři pomáhají Česku, nebo jako vyzývají i další kraje své praktické lékaře, chtěli jsme spolu s generálním ředitelem Krajské zdravotní apelovat na praktické lékaře pro dospělé v Ústeckém kraji, aby se více zapojili do očkování zejména svých registrovaných pacientů,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

Dále hejtman dodal, že ve společném dopise praktické lékaře žádají, aby měli snahu naočkovat co nejvíce svých pacientů a vysvětlovali jim výhody očkování.

„Čelíme další vlně přetížení krajských nemocnic a zároveň náporu zvýšeného zájmu o očkování v očkovacích místech, zejména z důvodu přeočkování třetí posilující dávkou. Praktici by nám mohli hodně pomoci tuto situaci zvládnout,“ vysvětlil hejtman Schiller

Cílem této výzvy má být ulehčení přetíženým nemocnicím v Ústeckém kraji a pomoc očkovacím místům zřízeným v krajských nemocnicích i mimo ně.  „Opravdu apeluji na praktické lékaře, aby se k nám přidali a do očkování se zapojili. Aktuálně dochází k nárůstu hospitalizovaných v nemocnicích, na personál jsou kladené extrémní požadavky, a proto vítáme každou ruku, která nám je ochotná pomoci, a to i s očkováním,“ vysvětlil záměr společné výzvy generální ředitel Krajské zdravotní Petr Malý.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*