Změna dopravce: Za komplikace může nedostatek řidičů

Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Cestující na Teplicku si opakovaně stěžují na nového dopravce. Největším problémem je nedodržování jízdních řádů, neznalost trasy, velká zpoždění nebo dokonce vynechávání spojů.

Potvrzuje to i diskuze na Žít Teplice. „Za 5 let co jezdím z Teplic do Duchcova a zpět nikdy nevynechal žádný autobus. Teď už od 1. prosince dvakrát. Jízdná řád nedodržují, ale to chápu, neznají ještě trasu. Dokonce přijelo číslo, které na této trase vůbec nejezdí. Asi se zatoulal. Moc vzpomínám na Arrivu a milé řidiče,“ napsala jedna z diskutujících Pavlína Fišerová. V podobném duchu se vyjádřila i Jana Trojánková: „Já v pondělí taky navigovala řidiče! Jel o patnáct minut později, což byl výkon a vůbec nevěděl kudy!“

Vedení kraje, které změnou dopravce naopak slibovalo vyšší komfort, dnes s dopravcem ČSAD Slaný, o problémech na Teplicku jednalo. Podle zástupce nového dopravce jsou problémy způsobeny především nedostatkem řidičů.

„Před nástupem do nové oblasti Teplicka jsme měli nasmlouvaných dostatek řidičů k zajištění dopravní obslužnosti. I přes podepsané pracovní smlouvy jich dvacet nenastoupilo. Tento problém řešíme zápůjčkou řidičů v rámci koncernu ICOM transport a vedle toho cílenou náborovou kampaní. O víkendu nastoupí noví řidiči, kteří pomohou aktuální situaci na Teplicku stabilizovat. Dalším problémem je současná epidemická situace, kvůli které v současné době evidujeme v našem koncernu 150 řidičů v pracovní neschopnosti. Dále posilujeme oblast IT, která zajišťuje online 24 hodinovou podporu pro řidiče, a dispečink jsme posílili o dva zkušené dispečery, kteří zabezpečí plánování a plynulý provoz,“ řekl zástupce vedení společnosti ČSAD Slaný Jan Varhaník.

Dopravce ČSAD Slaný, který převzal dopravu na Teplicku na počátku prosince, od Ústeckého kraje dostal desetiletou zakázku. „Takto jsme si plnění smlouvy samozřejmě nepředstavovali. Ještě než nový dopravce vyjel do ostrého provozu, ubezpečoval nás, že je vše perfektně připraveno. Na dnešním jednání jsme byli informováni o opatřeních a krocích, které již podnikl k nápravě, aby nedocházelo k takovým výpadkům a nejetí spojů,“ řekl krajský radní pro oblast dopravy Marek Hrabáč. „Doufám a pevně věřím, že se situace na Teplicku vyřeší co nejdříve, aby cestující nezůstávali na zastávkách,“ dodal radní Hrabáč. Informace o případně nezajištěných spojích, které budou kraji známy včas, najdete zde.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*