V Teplicích jsou další dva bezpečné přechody

Foto: teplice.cz
  •  

V Jankovcově ulici jsou hned dva osvětlené a tím pádem bezpečnější přechody pro chodce. Stavební úpravy byly provedeny společně s rekonstrukcí vozovky a chodníků s náklady ve výši 7,1 milionu korun. Nasvětlení obou přechodů pro chodce podpořila částkou 120 tisíc korun Nadace ČEZ.

„Rekonstrukcemi ulic zvyšujeme všem občanům města komfort pro jízdu autem, ale i pohyb po chodnících. Nejde jen o chůzi, snažíme se, aby cesty po městě byly v co největší míře bezbariérové. Systematicky se zároveň zaměřujeme na maximální bezpečí účastníků provozu. A to především dětí a mládeže. Zrovna tady je v blízkosti přechodu základní škola a školní jídelna a my jsme rádi, že jsme už mnohokrát mohli pro bezpečností dětí v silničním provozu využít podpory Nadace ČEZ,“ řekl primátor Teplic Hynek Hanza.

Vzhledem k blízkosti Základní školy na Metelkově náměstí a školní jídelny, která leží přímo v Jankovcově ulici, bylo toto místo vytipováno jako prioritní. Přecházení tu kromě provozu komplikuj í i zaparkovaná auta nebo předjíždění autobusů v zastávkách. Oba přechody byly proto doplněny o rozhledové poloostrovy a jsou bezbariérové.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*