Teplice mají rozpočet na příští rok

  •  

Více než miliardu a půl utratí příští rok město Teplice. Příjmy, které do městské pokladny poplynou, budou podle schváleného rozpočtu zhruba o více než 450 milionů nižší. Rozdíl mezi příjmy a naplánovanými vyššími výdaji vedení města pokryje z našetřených peněz z minulých let.

I přes bezmála dva roky trvající pandemii koronaviru budou Teplice v příštím roce investovat více než pět set milionů korun. „Znovu se potvrdilo, že město Teplice je ve svém hospodaření připraveno na jakoukoli krizi,“ řekl primátor Hynek Hanza.

Rekonstrukce za 28 milionů korun se dočká budova informačního centra na Benešově náměstí, město nakoupí dalších pět nízkopodlažních trolejbusů za 80 milionů korun nebo se počítá s projektovou dokumentací za 24 milionů korun na venkovní koupaliště a projektovou dokumentaci na lokalitu Teplické nádraží za 4 miliony. „Musíme si uvědomit, že Teplice od řady jiných měst s investicemi zdárně pokračují,“ podotkl náměstek primátora Jiří Štábl a doplnil, že více peněz půjde i na sport a to 32 milionů korun a do kultury a neziskových aktivit půjde 7,5 milionu korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*