Autobusy na Teplicku stále nejezdí, dopravce dostal polutu

  •  

Dostat se na Teplicku autobusem včas do práce, k lékaři nebo do školy je už druhý týden problém. Od začátku prosince, kdy autobusovou dopravu na Teplicku převzala dopravní společnost ČSAD Slaný, vynechaly už stovky spojů. Dopravce vysvětluje potíže tím, že má málo řidičů.

Obce na Teplicku jsou z nastalé situace zoufalí a například v Modlanech zřídili vlastní autobusovou školní linku. „Přestože jsme byli při jednání ujištěni dopravcem, že spoje zajišťující dopravu dětí do školy a ze školy budou zajištěny, nestalo se. Jak bylo uvedeno v aktualizaci linek, opět nejede řada spojů linky 489 a 490,“ řekla místostarosta obce Petr Hubený a doplňuje, že obec má proto od poloviny prosince zajištěnou náhradní autobusovou dopravu, která až do 22. prosince zajistí odvoz dětí do škol.

Ústecký kraj problémy v dopravě na Teplicku řeší a dopravci vyměřil za problémy se zajištěním autobusové dopravy pokutu. Firma ČSAD Slaný by měla podle rozhodnutí krajské rady zaplatit 1,2 milionu korun. Výši pokuty potvrdil náměstek hejtmana Marek Hrabáč. Jak dlouho nastalá situace potrvá, zatím jasné není. Podle jednatelky ICOMU Kateřiny Kratochvílové, pod který ČSAD Slaný patří, by se situace mohla stabilizovat v lednu, kdy by mělo nastoupit více řidičů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*