Adámek se pere se svým osudem ze všech sil. Rodina by potřebovala větší auto

  •  

Malý Adámek se narodil v březnu 2019 jako úplně zdravé miminko. V jedenácti měsících dostal horečky a vypadalo to na normální angínu, jenže v následujících hodinách bylo vše jinak. „Po mnoha hodinách zhoršování zdravotního stavu a mnoha vyšetřeních byla diagnóza jasná – herpetická meningoencefalitida. Díky profesionalitě lékařů a bojovnosti Adámka jsme se po 4 týdnech v nemocnici dostali domů v relativně normálním stavu, kdy nic neukazovalo na další komplikace, ale bohužel jen na 24 hodin,“ říkají Patrik a Kateřina, rodiče Adámka.

Zdravotní stav se zhoršil natolik, že Adámek znovu skončil v nemocnici a během několika dní se ocitl skoro na pokraji života. Stanovení diagnózy tentokrát nebylo jednoduché, lékaři dokonce několik dní tápali, co vlastně Adámkovi je.

Po mnoha vyšetřeních se diagnóza přece stanovila- Anti-MNDAR encefalitida a urgentní převoz do Prahy na dětskou neurologii,“ popisuje Adámkova maminka. Zde si prošel mnoha specializovanými vyšetřeními a opět bojoval o život. Strávil 2,5 měsíce na ARU a následně 3,5 měsíce na neurologii.

Obě nemoci způsobili trvalé poškození části mozku, psychomotorickou retardaci a epilepsii. Adámek neleze, nesedí ani nechodí, ale díky usilovnému cvičení, lázním a neustálé péči dělá pomalé pokroky.

Rodina Frýdlových z Krupky  vybrané peníze využije na koupi nového většího auta, které jim ulehčí návštěvy lékařů, cvičení a speciální rehabilitace v lázních. „Auto je potřeba z důvodu většího prostoru a pohodlí pro Adámka, který rychle roste a je potřeba stále více místa i pro převoz pomůcek,“ uzavírají manželé Frýdlovi. Cílová částka vyhlášené sbírky je stanovena na 600 tisíc korun a najde ji na www.donio.cz/AutoProAdamka.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*