Bývalá poradkyně hejtmana půjde před soud

Soudcovské kladívko - Foto: Fotobanka Stock Exchange
  •  

Kauza bývalé poradkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera Vladislavy Marschallové míří k soudu. Státní zástupce ji obžaloval kvůli tomu, že si nechávala neoprávněně vyplácet peníze od společnosti Krajská zdravotní za práci, kterou podle vyšetřovatelů neodvedla.

V listopadu 2020 Vladislava Marschallová uzavřela s Krajskou zdravotní dvě smlouvy. Podle jedné působila jako koordinátorka očkovacích míst a podle druhé jako “PR poradkyně” v Krajské zdravotní. Bez vědomí představenstva akciové společnosti ji jako svou přímou podřízenou zaměstnával tehdejší generální ředitel Aleš Chodacki. Částka, kterou Marschallová neoprávněně získala je větší než 300 tisíc korun. Což potvrdila serveru irozhlas.cz i mluvčí organizace Jana Mrákotová. „Mohu potvrdit, že jsme vyčíslili škodu na zhruba 305 tisíc korun,“ sdělila Mrákotová.

Policie se případem zabývá od minulého jara a loni v prosinci postoupila závěry vyšetřování státnímu zastupitelství. Spolu s Marschallovou policie původně navrhla obžalovat i Aleše Chodackého za pochybení při správě cizího majetku, protože s hejtmanovou poradkyní inkriminované fiktivní smlouvy uzavřel. Státní zastupitelství však jeho trestní stíhání podmíněně zastavilo. Vladislavě Marschallové hrozí za podvod sazba až osm let, protože tak jednala v době nouzového stavu, kdy jsou sazby přísnější.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*