Silný vítr zaměstnává hasiče

Foto: HZS ÚK
  •  

Rušnou noc mají za sebou hasiči v Ústeckém kraji. Doposud vyjeli zhruba ke stovce mimořádných událostí, aby zlikvidovali následky řádění silného větru. Nejčastěji odklízeli polámané stromy nebo odklízeli části střech.

Už v průběhu soboty vyjeli hasiči v Ústeckém kraji k více než 40 událostem, které způsobil silný vítr. Podle Petra  Pelikuse z krajského hasičského záchranného sboru se z největší části se jednalo o odstraňování polámaných stromů, dále jsme připevňovali uvolněné plechy na střechách nebo odklízeli různé překážky jako třeba v obci Janovka u Velkého Šenova, kde přistál na vozovce skleník. Na fotografiích jsou hasiči ze stanice v Ústí nad Labem při práci na odstranění stromu spadlého na rodinný dům ve Skoroticích.

Kromě silného větru zasahovaly dvě jednotky hasičů v neděli po páté hodině ranní v bytovém domě v Duchcově, kde došlo k úniku oxidu uhelnatého. Dvěma nadýchaným osobám dali hasiči inhalovat kyslík, poté je předali do péče záchranářů. Jak upřesnil mluvčí hasičů, bylo evakuováno 10 obyvatel. Ti se po odvětrání objektu vrátili do svých domovů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*