Kebab naštěstí ke spotřebitelům nedoputuje

  •  

Deset tun hluboce zmrazeného masového polotovaru k přípravě kuřecího kebabu, které byly převáženy v nevyhovujících podmínkách, odhalili během kontroly na D8 inspektoři Státní veterinární správy společně s celníky. Podle tiskového mluvčího Státní veterinární správy Petra Vorlíčka bylo při kontrole nákladního automobilu s polskou státní poznávací značkou zjištěno, že mrazící zařízení ve vozidle nefunguje.

„Nebyla tak dodržena teplota deklarovaná výrobcem kebabu, která se měla pohybovat maximálně do – 18°C. Veterinární inspektoři naměřili u výrobků teplotu – 6,2 °C až -7 °C. V důsledku toho se již docházelo k částečnému roztávání potravin. Inspektoři veterinární správy na místě zboží obarvili potravinářskou barvou, nákladní prostor vozidla zapečetili a nařídili neškodnou likvidaci celé zásilky v asanačním podniku,“ popisuje tiskový mluvčí a dodává, že v rámci kontroly bylo dále zjištěno, že příjemce zásilky, což byl distribuční sklad z Teplic, dopředu nenahlásil příchod zásilky tak, jak mu ukládá legislativa.

„Za toto porušení mu může být uložena pokuta ve výši až jednoho milionu korun. Pokud jde o polského dopravce, informace o zjištěních veterinární správy předala tamním dozorovým orgánům,“ uzavírá Vorlíček.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*