Teplice pomáhají Ukrajině

  •  

Pomoc ve městě koordinuje například teplický Červený kříž, který pořádá sbírku zdravotnického materiálu, jako jsou obinadla, elastická obinadla, hotové obvazy č. 3, sterilní čtverce, zaškrcovadla (min šíře 6 cm), turnikety, termofolie, izotermické folie, šátky trojcípé, dlahy typu SAM, rukavice nitrilové nesterilní (zdravotnické) nebo cívkové náplasti s co nejdelší expirací.

Funguje také Centrum pro celou rodinu, Štúrova 601/37. Sklad s materiální pomocí je otevřen pro všechny lidi, kteří přicházejí z Ukrajiny a to pondělí až pátek od 7:00 do 16:00 hodin. Mimo tento čas stačí zavolat na číslo 777 190 926. Materiální sbírku pořádá ZŠ Buzulucká a výuku ukrajinským dětem od 1. do 9. třídy nabízí ZŠ Bílá cesta. Pomoc Ukrajině můžete nabídnout na webu pomahejukrajine.cz přehled najde také zde.

Krajské asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny bude v Hoření ulici v Ústí nad Labem, v budově bývalého rektorátu. Lidé v centru dostanou základní humanitární pomoc, vyřídí si potřebnou administrativu a pak se odjedou ubytovat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*