Skláři z Teplic bodovali

  •  

Žlutomodří se umístili jako nejlepší z českých klubů v žebříčku neziskové organizace Responsiball. Ta na základě různých kritérií hodnotí ligové soutěže a kluby z celého světa, v oblasti environmentálních, sociálních a správních otázek. Posuzuje například společenskou odpovědnost klubů nebo jejich transparentnost.

Responsiball vydává žebříček od roku 2011 a loňský ročník zahrnoval v mezinárodním žebříčku 350 klubů z 24 zemí.  „V posledních dvou až třech letech nabývá hodnocení sportovních organizací podle našich kritérií na významu. Fotbal, sport s největším vlivem, musí jít příkladem,“ řekl předseda vědeckého poradního sboru Responsiball Rolf Schwery.

V žebříčku ligových soutěží se česká Fortuna:liga umístila na 19. příčce, FK Teplice pak na 108. místě v celosvětovém žebříčku klubů. Teplice jsou zároveň nejúspěšnější českým týmem. Úplně nejlépe hodnoceným světovým klubem byl Real Madrid před FC Kodaň a VFL Wolsburg. Až za skláři z Teplic se umístil například Inter Milan, Olympic Lyon, AS Roma nebo Neapol.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*