Boží Dar patřil znovu Arkadii

  •  

Do bílé stopy a na zasněžené svahy v okolí Božího Daru se po loňské „vynucené pauze“ způsobené covidovými opatřeními vydala skupina lyžařů ze speciální soukromé školy teplické Arkadie. 10 kluků a děvčat se zdravotním postižením se pod vedením svých pedagogů týden seznamovalo se základy běžeckého lyžování a 2 z nich se zdokonalovali i v jízdě na lyžích sjezdových.

Sněhu bylo ještě dost a slunce celý týden svítilo. Dosavadní zkušenosti účastníků s tímto sportem byly různé, část z nich tu měla lyžařskou premiéru.  Výzvě se ale postavili čelem a základy běžeckého lyžování zvládli s nadšením. Jako sportovní bonus si uprostřed týdne užili lyžaři podvečerní pobyt v bazénu v Jáchymově.

Stejně jako v několika posledních letech se výcvik uskutečnil na již zmíněném Božím Daru, v penzionu Zita. Je to ideální výchozí místo pro výuku základů běžeckého lyžování a navíc tu výborně vaří a starají se o nás. Poděkování za skvělou akci patří speciálním pedagogům, kteří se celý týden dětem věnovali a ochotnému personálu penzionu Zita.

Martina Vitvarová, Arkadie


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*