Z Teplic vlakem až sto pětatřicítkou

  •  

Řidiči jedoucí přes přejezdy na železniční trati mezi teplickým nádražím a Bohosudovem musí počítat s komplikacemi. Postupně zde dojde k rekonstrukci železničních přejezdů v ulicích Bohosudovská, Přítkovská a Zemská.  Podle Dušana Gavendy ze Správy železnic jsou práce součástí celkové rekonstrukce trati v délce zhruba pěti kilometrů až do Chabařovic, která mimo jiné přinese zvýšení rychlosti až na 135 kilometrů v hodině. Někde už probíhají, jinde teprve začnou.

„Z důvodu technologické náročnosti staveb je nutné, aby rekonstrukce železničních přejezdů probíhala v úplných silničních uzavírkách a nepřetržitých výlukách železničního provozu. Kvůli objízdným trasám bylo třeba pečlivě připravit harmonogram prací – a to i se zástupci přilehlých obcí, přesto stavby a nutné objížďky výrazně zasáhnou do dopravy,“ řekl mluvčí města Robin Röhrich.

Práce jsou rozvrženy tak, aby v době uzavírky komunikací Emílie Dvořákové a Důlní, kde se staví podjezdy, nemusel být uzavřen žádný z dalších opravovaných přejezdů. Přejezdy v Přítkovské, Zemské a Bohosudovské ulici se proto začnou opravovat, až když bude hotový podjezd v Důlní ulici. Navíc ani Přítkovská a Zemská ulice nebudou uzavřené zároveň.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*