Energetici pomohli na Teplicku hned dvakrát

Foto: Ota Schnepp
  •  

Spolek DIApozitiv z Oseka dostal od energetiků dvacet tisíc a Mateřská škola Ledvice patnáct tisíc korun. Zatímco první organizaci podpořila společnost poprvé, v případě ledvické mateřinky jde o podporu pravidelnou.

„V ledvické mateřince, kterou jsme podpořili opakovaně, už několik let dobře vědí, jak finance použít. Ostatně to se týká i nově podpořeného spolku DIApozitiv, v jehož případě pomůžeme rovněž dětem, ovšem s celoživotním zdravotním hendikepem,“ řekl Jan Nechvátal, generální ředitel společnosti.

Spolek DIApozitiv pomáhá dětem i dospělým, kteří onemocněli diabetem. „Peníze použijeme na čtyřdenní květnový pobyt v jihočeském kempu Fousek v Dráchově. Plánujeme zde dva semináře s odbornými lékaři z fakultní nemocnice v Motole, animační program pro děti a společnou návštěvu ZOO na Hrádečku a Obludiště v Dolní Pěně,“ vysvětlil jeden ze zakladatelů a místopředsedů spolku Aleš Leibl.

Mateřská škola Ledvice využije letošních patnáct tisíc korun na pobyt dětí ve škole v přírodě, konkrétně ve Sloupu v Čechách. „Vloni jsme byli díky přispění ČEZ Teplárenské v Desné v Jizerských horách. Předloni jsme se ovšem museli kvůli covidu spokojit jen s projektovým dnem „Přírodní a jiné zdroje, šetření energiemi“ s výletem do Hřenska. I na tento projekt nám společnost přispěla, stejně jako na školu v přírodě v roce 2019,“ uvedla Markéta Pikalová, ředitelka MŠ Ledvice.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*