Roky chátrání Úředního domu končí

Vizualizace: Atelier MiSe
  •  

Řadu let opuštěný Úřední dům by se mohl dočkat záchrany. Chátrající objekt v těsné blízkosti Zámeckého náměstí koupila teplická společnost Hit Office Group a podniká kroky k jeho rekonstrukci. Památkově chráněný objekt by měl poté sloužit pro nájemní bydlení. Podle jednoho ze společníků Martina Šťastného jde ale o běh na dlouhou trať.

„Museli jsme vyřešit požadavky sousedů, které se týkaly navrhovaného řešení přestavby a vjezdu v zadní části domu. Takže jsme museli nějaké věci přepracovat a to chvíli trvá,“ přibližuje Šťastný s tím, že pak teprve by mohli dostat územní rozhodnutí a následně začít dělat projekt. Firma už získala souhlas památkářů, teď čeká na územní rozhodnutí. „Máme už studii, která je předdomluvená s památkáři, ale bez detailů, ty se budou ladit následně.“

To potvrzuje i teplický primátor Hynek Hanza. „Stavebník byl vyzván k doplnění informací, stejně tak odbor dopravy. V případě, že budou všechny dokumenty doplněny, jak vyžaduje stavební úřad, bude zahájeno územní řízení,“ říká Hanza.

Na záchraně Úředního domu nový majitel pracuje už dva roky. „Když jsme dům kupovali, tak jsme si mysleli, že do dvou let bychom mohli začít stavět, ale momentálně jsme ve stavu, kdy začneme teprve projektovat,“ podotkl Martin Šťastný a dodal, že hotovo by mohlo být tak za tři roky.

Původní rozpočet na přestavbu byl plánovaný kolem 50 milionů. „Od té doby se situace velmi změnila, takže teď si cenu netroufám odhadovat. Musíme počkat, až bude hotový projekt a bude se naceňovat, “ uzavírá Šťastný.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*