První ročník akce Family Day přilákal stovky návštěvníků

Foto: Radek Hanzlíček
  •  

V sobotu 7. května oživila Zámeckou zahradu rodinná akce pořádaná Salesiánským střediskem v Teplicích. Family Day navštívilo několik stovek návštěvníků, kteří společně otevřeli sezónu venkovních akcí, koncertů a festivalů. Akce, která kromě posílení rodinných vztahů, měla za cíl také prezentaci dosud největšího projektu teplických salesiánů- Živého domu, měla obrovský úspěch.

Na programu se kromě Salesiánského střediska podílelo také několik dalších neziskových organizací, které v Teplicích působí. Díky tomu se podařilo návštěvníkům nabídnout vskutku širokou škálu činností, které si mohli vyzkoušet. Jak už z názvu akce vyplývá, cílem bylo do aktivit zapojit nejen děti, ale také rodiče spolu s dalšími členy rodiny.

Aktivity vhodné pro všechny

Kromě kreativních dílen a malování na obličej, si návštěvníci mohli vyzkoušet například lukostřelbu, projít si smyslový chodník nebo zjistit, jak moc jsou zruční v mokrém plstění. Zábavu na celé odpoledne zajistilo také několik sportovních stanovišť, jakým byl třeba hod na cíl nebo přetahovaná. Připravena byla i poněkud klidnější místa, kde mohli návštěvníci načerpat energii. Jedním z těchto míst byla například jóga pod širým nebem nebo pétanque, který jste si mohli zahrát s hudebním doprovodem v zádech. Na akci samozřejmě nechyběly ani prodejní stánky. A tak každý, kdo akci navštívil, mohl podpořit místní organizace zakoupením jejich produktů či merche.

Doprovodný program na jedničku

Ten, kdo z akce odešel bez fotky u 3D rekvizit, jako by na ní snad ani nebyl. Foto koutek rozhodně nebylo možné minout. Fronta na unikátní rodinné fotky možná mohla být odrazující, ale za počkání to určitě stálo. V průběhu akce předvedly své taneční dovednosti děti z taneční skupiny VIVAjump, a jejich talentu se dostalo zaslouženého potlesku.

Hudba navozuje atmosféru

Důkazem toho je neuvěřitelný ohlas návštěvníků. Bez dobré muziky, by žádná akce nebyla tak vydařená. Family Day přivítal na pódiu hned několik teplických umělců, kteří udrželi příjemnou atmosféru akce až do úplného závěru. Akcí vás po hudební stránce provedl pianista Gejza Sendrei, Marek Lepší a Sára Nodžáková, Jiří Dittrich a Zbyněk Humplík. Hudební program nemohl zajistit nikdo jiný, než pořadatel Malých Paříží Antonín Moravec.

Akce proběhla pod záštitou primátora města Teplice Hynka Hanzy a náměstka hejtmana Ústeckého kraje Jana Růžičky. Finanční podporu poskytlo Statutární město Teplice a Ústecký kraj. Na programu této kulturně – sportovní akce se podíleli také Aktivity NADOHLED, Zámecká mýdlárna, Hasičský záchranný sbor, útulek AniDef a Fousek, Nový start Teplice- Centrum radosti, Divadlo v Pytli, Lenka Hozáková a Michaela Červíčková. Dobrovolníky na akci zajistil Lions Club Teplice a Gymnázium Teplice, a o občerstvení se postarala Lucie Beyerová z Biozahrady a Tomáš Cieplik.

Pavlína Mašková, Salesiánské středisko Štěpána Trochty


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*