I přes nedostatky jsou lidé se životem v Ústeckém kraji spokojeni

  •  

Ústecký kraj se umístil na devátém místě celorepublikového srovnávacího výzkumu Místo pro život, který zpracovává analytická agentura Datank. Na předních příčkách se Ústecký kraj umístil v cenách bytů, které jsou zde nejnižší. Ale také se můžeme pochlubit vysokým podílem chráněných přírodních oblastí, vysokým počtem lůžek v nemocnicích nebo počtem policistů v přepočtu na tisíc obyvatel.

Studenti v Ústeckém kraji mají ve srovnání se zbytkem republiky nejhorší výsledky u státní maturity z českého jazyka. Máme zde i nejméně sportovních klubů na počet obyvatel. Nejméně se v našem kraji čte a máme tu nejhorší pokrytí rychlým internetem. Muži se zde průměrně dožívají nejméně. I co se týče zaměstnanosti, tak jsme na chvostu tabulky. Za námi je už jen Moravskoslezský kraj. V našem kraji je i nejvíce nezaměstnaných žen. Na Ústecku se páchá i nejvíce trestných činů a nejčastěji hoří.

Ve výzkumu se zohledňuje také spokojenost obyvatel, která je zjišťována prostřednictvím dotazníkového šetření na reprezentativním vzorku 3000 lidí. Z tohoto průzkumu vyplynulo, že lidé jsou s životem v Ústeckém kraji velmi spokojeni. Kraj se umístil 3. ze 14 krajů.

Místo pro život 2022, výsledky


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*