Delhi se stěhuje. Nový domov najde ve Francii

  •  

Slonice Delhi z ústecké zoo je právě na cestě do Francie. Delhi odjíždí do francouzského zařízení Elephant Haven – European Elephant Sanctuary, kde na ni podle chovatelů čeká 54letá slonice Gandhi. Nakládka proběhla v pořádku.

Delhi byla po úhynu slonice Kaly v roce 2018 jediným chovaným slonem v Zoo Ústí nad Labem. „Přebudování stávajícího pavilonu tak, aby splňoval moderní trendy chovu slonů, je technicky v podstatě nemožné a z dlouhodobého pohledu neperspektivní. Z tohoto důvodu jsme po pečlivém zvážení všech aspektů myšlenku přestavby zavrhli,“ řekla už dříve ředitelka zoo IlonaPšenková.

Francouzské chovatelské zařízení se specializuje na chov sloních samic, které z objektivních zdravotních, genetických či sociálních důvodů nemohou být zařazeny do reprodukce a chovu v rámci evropského ex-situ programu. EHEES disponuje rozlehlými pastvinami o rozloze 28 hektarů, což je srovnatelné s celkovou rozlohou ústecké zoo. Další podrobnosti k přesunu oblíbené slonice se podle vedení ústecké zoologické zahrady dozvíme už ve čtvrtek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*