Letošní Slavnosti obcí Modlanska jsou již minulostí

  •  

Poslední sobota v srpnu tradičně patřila na Modlansku obecním slavnostem. Zatažená mračna, která roztáhla svá křídla po celém kraji včetně Modlanska, naštěstí mnoho přeháněk nepřinesla, a tak se stovky návštěvníků mohlo bavit na výbornou a užít si krásný den v Modlanech.

Celý program byl zahájen úderem jedenácté hodiny. A jak bývá v Modlanech zvykem, dopoledne patřilo dětem. Pro ty byl připraven zábavný program v podání Jirky a Martina. Nechyběly písničky, soutěže, tancování a pro všechny děti bylo navíc připraveno překvapení v podobě Šmoulů a dvou nešiků Pata a Mata v životní velikosti.

Velká dětská párty probíhala až do třinácti hodin a krátce po půl druhé za tónů fanfár proběhlo slavnostní zahájení slavností. Slova se ujal místostarosta Modlan Petr Hubený, který poděkoval všem přítomným, že i za velkého oblačna dorazili a také všem, kteří s přípravou slavností pomáhali. „Jsme velice rádi, že zde vidíme stovky spokojených návštěvníků. Přípravy na letošní slavnosti byly dlouhé, zahájeny byly prakticky po skončení těch loňských a jsem rád, že vše vychází, včetně počasí,“ dodal Petr Hubený. Závěr slavnostního úvodu slavností obstaral farář Michael Martínek, který celému Modlansku požehnal a popřál všem lidem krásný den.

Součástí slavností, jako každý rok, byly i stánky s občerstvením. A tak nemohlo chybět pivo, malinovka, klobásy, steaky, ale i například burgery, kouřící drinky, něco sladkého od koláčků po plněné rohlíčky, tartaletky, perníkové srdce či cukrová vata. Pro děti byl nepřetržitě v provozu řetízkový kolotoč, velké oblibě se těšila také mašinka a skákací hrady. Novinkou letošních slavností byly stánky se staročeským řemeslem, velké popularitě se pak těšil stánek kováře, který nejenom děti, ale i dospělé, zasvěcoval do tajů jednoho z nejstarších řemesel. Mašinka Humboldt nabízela komentované projížďky obcemi Modlanska.

Celý program moderoval v Modlanech oblíbený Radek Jirgl, který si připravil mezi vystoupeními jednotlivých účinkujících dovednostní soutěže o poukázky na nákup zboží v OC Galerie Teplice a úderem čtrnácté hodiny zahájil hlavní kulturní program, kdy prvním vystupujícím byl František Nedvěd s kapelou První podání. A hodina písní v jeho podání byla téměř málo, protože všichni přítomní si s chutí společně zazpívali známé písně. „Bylo to zde úžasné, jsem moc rád, že si lidé s námi zazpívali a je vidět, že tátovy písně a mého strýce Jana, lidé stále chtějí poslouchat,“ řekl František Nedvěd mladší po svém vystoupení.

V šestnát hodin se pódium proměnilo ve velkou houslovou show. Dívčí elektrické smyčcové trio Inflagranti předvedlo slavné melodie, jak z oblasti popu, rocku i klasiky. Nadšené publikum neodradila ani prudká přeháňka, která se v ten moment přes Modlany přehnala.

V osmnát hodin to na pódiu v rámci Modlanských slavností od podlahy rozjela skupina The Apples – Girls rock. Kdo do modlanského koncertu skupinu neznal, tak nyní si ji jistě zapamatuje, protože mladé dámy dostaly modlanské a návštěvníky slavností do varu světovými rockovými hity. „Je skvělé pozorovat lidi, jak si každou písničku užívají. Moc jsme si to u Vás v Modlanech s holkama užily a těšíme se, že se zase brzy uvidíme,“ říkala bubenice kapely Helena Machová.

Úderem dvacáté hodiny bylo vše připraveno na závěrečný, ovšem hvězdný koncert. Pozvání do Modlan  přijali zpěváci Josef Vágner, Petr Ryšavý a Jan Kopečný s vystoupením Muzikály naruby.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*