Začal nový školní rok

Foto: teplice.cz
  •  

Školákům a studentům skončily prázdniny a začal nový školní rok. V teplickém okrese nastoupilo do prvních tříd na 1 500 nových dětí, což je nejvíce žáků v rámci Ústeckého kraje. Letos teplické školy navíc přijaly celkem 309 dětí ukrajinských uprchlíků.

„Všichni ředitelé přes léto pracovali na tom, abychom mohli v našich školách učit zvýšený počet dětí. Dosud se nám podařilo umístit všechny žáky zapsané ke školnímu vzdělávání,“ uvedl náměstek primátora Jiří Štábl s dodatkem, že počty žáků se v průběhu prázdnin měnily kvůli dobíhajícím dodatečným zápisům a do konce září se pravděpodobně ještě měnit budou.

Letních prázdnin město využilo k investicím, které mají zajistit zvýšení kvality a komfortu vyučování. V letošním roce zatím vynaložilo na investice v základních školách přes dvanáct milionů korun. Na Základní škole Maršovská je po generální opravě osvětlení bazénu, Na Stínadlech je takto opravené osvětlení jídelny. V Plynárenské ulici v Proseticích je po rekonstrukci kromě osvětlení i podlaha tělocvičny.

„Na Bílé Cestě se nám trochu protáhla druhá etapa rekonstrukce elektrických rozvodů, ale školní rok se paní ředitelce přes drobné komplikace podařilo zahájit a já osobně jsem přivítal všech 81 prvňáčků“ řekl k zahájení školního roku primátor Hynek Hanza. V areálu této školy mají letos opravené fotbalové hřiště a upravený prostor kolem zahradního altánu, kde jsou umístěná i naučná výtvarná díla žáků školy.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*