Teplické muzeum láká na výstavu Kriminalistika ve fotografii

  •  

Putovní výstava Kriminalistika ve fotografii, která byla vloni otevřena v Muzeu Policie České republiky v Praze, se po několika zastaveních dostala také do Teplic. Ve čtvrtek 23. října byla slavnostně otevřena v prostorách zdejšího zámku.

Výstavu s loňskou pražskou premiérou pořádá nyní na severu Čech Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje spolu s teplickým muzeem. Díla zachycují práci kriminalistických techniků, technické prostředky používané v kriminalistice, stopy z místa činu, reálné předměty i fotografie vytvořené v laboratorních podmínkách. Do soutěže bylo zasláno 125 fotografií od 26 autorů.
Odborná nezávislá porota vybrala padesát fotografií do expozice a určila pořadí vítězů. Nejvyšší příčku obsadila Jana Charouzková z Ústeckého kraje, občanská zaměstnankyně krajské policie, se snímkem Daktyloskopická stopa trochu jinak.

Originály nejlepších fotografií byly vloni vydraženy za celkovou sumu 37 000 Kč, celý výtěžek byl věnován na konto Nadace policistů a hasičů. I tímto činem organizátorů bylo naplněno poslání výstavy – připomenutí 55. výročí existence Kriminalistického ústavu Praha. Padesátka nejlepších fotografií je v Regionálním muzeu v Teplicích na Zámeckém náměstí vystavena až do 14. prosince, a to ve všední dny od 12:00 – 17:00 hodin, o sobotách a nedělí vždy od 10:00 – 12:00 a 13:00– 17:00 hodin.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*