Teplický dopravní podnik se rýsuje, už má ředitele

  •  

Lázeňské město v posledních letech investuje do modernizace trolejbusové trati, kupuje nové vozy. Navíc už brzy bude zajišťovat provoz hromadné dopravy nový městský dopravní podnik.  „Společnost Městská doprava Teplice je založena a v otevřeném výběrovém řízení na pozici ředitele společnosti byl vybrán František Stožický, který se ujme své práce v polovině září,“ přiblížil primátor Hynek Hanza s tím, že nový ředitel bude pokračovat společně s odborem dopravy v přípravách a vybudování této dopravní organizace.

Podle primátora Hanzy příprava na nový městský dopravní podnik zatím běží podle plánu. „Já věřím, že se nám podaří přejít od 1. ledna2024 v provozu městské hromadné dopravy na nového vlastního dopravce bez větších obtíží,“ řekl.

Teplice doposud vlastnily vozy a trakční vedení a městskou hromadnou dopravu provozovala soukromá společnost, ta má smlouvu do konce roku 2023. Cílem založení vlastní dopravní společnosti je především zajistit lepší službu pro cestující a mít i možnost podnik jako město ovlivňovat. „Chceme do dvou let přejít na kompletně bezemisní vozový park postavený na elektrické trakci s využitím hybridních trolejbusů. Také chceme zavést platbu kartou, instalovat interaktivní zastávkové označníky a digitální odjezdové tabule,“ doplnil Hanza.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*