Výsledky testů dětských sedaček jsou katastrofální!

  •  

 Také v roce 2014 ÚAMK spolu se svými evropskými partnery – z nichž nejznámější jsou německý ADAC a rakouský ÖAMTC – testoval dětské autosedačky (konají se vždy jarní a podzimní). Do testu bylo vybráno na velikou žádost našich i zahraničních klientů 11 modelů od méně známých výrobců v té levnější cenové hladině.

 Výsledky testu jsou katastrofální! Celých 6 modelů zcela propadlo, 4 se umístily na středu pole a pouze jediný model Tiny Tatty Teddy obdržel dobré hodnocení. „Většina z testovaných sedaček propadla. Problémy se projevily při čelních i bočních nárazových zkouškách. Další nedostatky test odhalil ve složení materiálů, z nichž jsou dětské autosedačky vyrobeny.

Dokonce sedačka Nania Safety Paris SP při čelním nárazu auta v rychlosti 64 km/h praskla a dítě z ní může nekontrolovaně vyletět a tím si způsobit vážná zranění. 

Pozor si však u těchto modelů dávejte i nadále, často daný výrobce změní název, střih nebo barvu a vyrábí jej nadále. ÚAMK proto rodičům nedoporučuje kupovat ty levné dětské autosedačky, které v testech dostaly špatné hodnocení, také nedoporučujeme nákup přes internet nebo použité sedačky z bazaru“, upozorňuje za ÚAMK Petr Vomáčka.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*