Teplicemi bude jezdit Strašidelný vláček

  •  

I letos si mohou děti užít Strašidelný vláček. Ten se rozjede v soboru 22. října od 15:00 do 20:00 hodin. Cesta strašidelným vláčkem vede Zámeckou zahradou a letos končí na teplickém zámku, sídle Regionálního muzea v Teplicích, které v roce 1995 vydalo drobnou knížku Pověsti Teplicka, jež podle starých pramenů převyprávěly Dagmar Výborová, Jana Michlová a Marie Přibylová.

V pověsti Alchymista a lékař se vypráví o alchymistické dílně, kde se obyčejné rudy měnily v pravé zlato, nebo míchal elixír nesmrtelnosti. Tajemní alchymisté se po staletí objevovali na teplickém zámku, aby zde pod záštitou majitele bádali a vynalézali. Jejich dílo bylo přísně utajováno před zraky obyvatel Teplic. Pokud máte odvahu a chcete se dozvědět, jaké tajemné čáry a kouzla tu prováděli alchymisté, přijeďte k nám strašidelným vláčkem a možná tu jednoho nesmrtelného alchymistu potkáte.  Strašit bude Divadlo v Pytli. Chybět nebudou odměny, malování obličeje nebo dílničky

Rezervace telefonicky: 776 007 024, emailem: info@visitteplice.com, nebo osobně v informačním turistickém centru na adrese: Dlouhá 63/31, Teplice. Cena 180 korun za osobu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*