Jiří Štábl: Chceme pokračovat v tom, co jsme začali

  •  

Radnice v Teplicích začala psát novou kapitolu. Po dlouhých desetiletích nemají občanští demokraté v lázeňském městě primátora. Nováčkem v primátorském křesle je lídr hnutí ANO a dosavadní náměstek Jiří Štábl. Podle něj je nejdůležitější schválení rozpočtu na příští rok a investice do projektů, které zkvalitní život Tepličanů.

Stanul jste v čele města, které vedla více než čtvrtstoletí ODS. Je to výzva?

Je to velká čest a samozřejmě obrovská odpovědnost, která je s tou funkcí spojena. Jsem odhodlán udělat vše pro to, abychom spolu s kolegy naplnili očekávání, která do nás lidé vkládají. Pro mě je důležité, že obyvatelé města mají ve vedení koalici, která stabilně fungovala na témže půdorysu i v předchozích čtyřech letech. Složení vedení města tak pro Teplice znamená stabilitu a rozvoj. Jsme na komunální úrovni, kde příliš nepolitikaříme, ale řešíme skutečné problémy obyvatel. To je to hlavní a důležité – občané města na prvním místě.

Co čeká Teplice v následujících letech?

Stojí před námi řada důležitých úkolů a rozhodnutí. Tím prvním, který máme před sebou, bude schválení rozpočtu na následující rok. Promítne se zde řada investic. Je bez pochyby, že Teplice jsou silné, ekonomicky zdravé, občansky vybavené kulturní město, které má prostředky na další zásadní investice do projektů, které v následujícím období výrazně zkvalitní život našich obyvatel. Budeme tak pokračovat v tom, co jsme začali již v minulém volebním období. Chceme do města přilákat další obyvatele, s tím souvisí investice do infrastruktury – rozšíření kapacity školek, parkování nebo třeba zlepšení veřejných prostranství. Počítáme s dalšími investicemi do sportovišť a v neposlední řadě do zeleně, která je pro lázeňské město velice důležitá.

Co je vůbec první věcí, kterou jste na radnici v pozici primátora udělal?

Jako vůbec první věc jsem si sepsal seznam úkolů, které mě čekají. Patří mezi ně v první řadě rozpočet města na rok 2023.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*