V pátek začíná Advent v botanické zahradě

  •  

Botanická zahrada Teplice si připravila na první adventní víkend hned několik akcí. Už v pátek proběhne od 17:00 vernisáž k „Adventní výstavě ZUŠ Teplice“ za doprovodu žáků hudebního oboru umělecké školy. Následně proběhne ve vánočně nazdobené venkovní expozici vystoupení dětí z mateřské školy Pramínek, které zpříjemní rozsvícení vánočního stromu. „Tento den je od 16:30 vstup do botanické zahrady zdarma. Těšíme se na všechny návštěvníky, a to včetně obyvatel přilehlých domů,“ prozradil ředitel zahrady Petr Šíla.

V sobotu a v neděli proběhne tradiční adventní tvoření. V botanické zahradě si tak bude možné vyrobit adventní svícen, věnec či dekorativní větvičky. Pro děti budou připraveny papírové a skleněné dílničky. Těšit se mohou i na zdobení perníčků.

Návštěvníci by neměli vynechat ani návštěvu tropického skleníku, kde rozkvetl banánovník. „Nejlépe je celé květenství s malými banány vidět z lávky v blízkosti vodopádu,“ dodal ředitel zahrady. Pro řadu států v tropických a subtropických oblastech představuje banánovník důležitý zdroj příjmů. V roce 2019 patřil mezi největší exportéry banánů Ekvádor, Filipíny a Kolumbie.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*