Střední škola AGC jde cestou Průmysl 4.0

  •  

Cesta, na kterou se naše škola vydala, je velmi náročná, ale s pomocí mateřské společnosti na podpůrných dotačních programech jsme schopni dosáhnout vytyčených cílů mnohem dříve. Z dotačních programů jsme dokázali vybavit učebny a dílny, přičemž každý z oborů, které nabízíme budoucím uchazečům, získal něco nového. Z programu národního plánu obnovy – prevence digitální propasti jsme pořídili tablety pro podporu výuky ve všeobecně vzdělávacích předmětech. Využijí je všichni naši žáci, ale především ti se speciálními vzdělávacími potřebami, případně si je mohou zapůjčit žáci zapojení do pokusného ověřování kombinovaného vzdělávání, zastřešeného ministerstvem školství.

Elektrikáři si vybavili dílny fotovoltaickým výukovým panelem a novým elektroinstalačním vybavením. Žákyně oboru předškolní a mimoškolní pedagogika mají k dispozici nové hudební nástroje a softwarové vybavení pro pedagogickou diagnostiku. Ekonomové si od této chvíle mohou procvičovat všech 10 prstů na klávesnicích zbrusu nových notebooků a ani obor informační technologie nepřišel zkrátka.

K programování mají také k dispozici nové a výkonné notebooky namísto předchozích zastaralých počítačů. Robotici pak mohou své dovednosti upevňovat na dalším pracovišti od společnosti Festo a společnost AGC Flat Glass Czech nám darovala PLC Siemens a rozšiřující displej HMI se softwarovou licencí SIMATIC STEP 7 na programovaní obou komponent. Za tento dar bychom rádi poděkovali mateřské společnosti, ob- zvláště pak Ing. Liboru Bánokovi.

 

Ing. Tomáš Holomek, ředitel školy

STŘEDNÍ ŠKOLA AGC A.S.

Rooseveltovo náměstí 5

415 03 Teplice

www.skola-agc.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*