Dětský domov Duchcov otevře adventní obchůdek

  •  

Děti z Dětského domova v Duchcově se zapojí do charitativního projektu Obchůdky s Albertem, který probíhá po celé republice. V průběhu celého roku malí obchodníci připravovali vánoční dekorace a drobné dárky, jejichž zakoupením je nyní můžou zákazníci podpořit. Svůj obchůdek otevřou v sobotu 10. prosince v teplické prodejně Hypermarket Albert v ulici Srbická. Výdělek děti plánují využít na společné aktivity v domově. Děti budou moci výtěžek využít k zájmovým aktivitám, budou si moci zakoupit vybavení pro volnočasové aktivity nebo zorganizovat společný výlet.

Výroba rukodělných dárků a dekorací probíhala několik měsíců. Nejprve se děti zapojily do kreativní a tvůrčí fáze při vymýšlení, později i do samostatného vyrábění. A nyní si vyzkouší i samotný prodej. Zábavnou formou se tak naučí novým dovednostem a vyzkouší si, jaké to je podnikat a umět se ocenit.

„Na Obchůdky se připravujeme již od letních měsíců a před startem akce vše pečlivě dolaďujeme. Letos jsou našimi favority pro prodej vánoční skřítci, andílci, adventní věnce, ale určitě potěší i další rozličné vánoční dekorace, jako jsou ozdobné lžičky, svíčky a další drobnosti pro radost,“ říká Blanka Stádníková, ředitelka Dětského domova v Duchcově.

Malí obchodníci zvládli kompletní organizaci letošních Obchůdků a pro své zákazníky připravili výrobky různého druhu. Podpořit jejich snahu a zručnost může naprosto každý během třetího adventního víkendu dne 10. prosince, a to v prodejně Hypermarket Albert v ulici Srbická.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*