Nový start hledá partnera

  •  

Centrum radosti určené pro setkávání a trávení volného času seniorů patřící pod teplický Nový start hledá partnera. Jako každá jiná registrovaná sociální služba, což jsou například domovy seniorů či azylové domy, by měl být i Nový start financován státem. To se opakovaně neděje, krajský úřad centrum nezařadil do této základní sítě. „Musí se šetřit a na nás nezbylo,“ říká Lenka Stejskalová z Nového startu a upřesňuje: „Buď se uskromníme a omezíme svůj okruh působnosti na malý okruh lidí na malém prostoru. Nebo získáme partnery a zůstaneme otevření veřejnosti.“

Partnera organizace hledá už dlouho. “Chceme nejlépe někoho, kdo má osobní zkušenost se stárnutím například u svých rodičů, prarodičů a tak chápe potřebu seniorů se seberealizovat, žít plnohodnotný život a zažívat příjemné chvíle i mimo rodinu,“ vysvětluje Stejskalová s tím, že důležité se, aby měl partner zájem a možnost finančně podpořit seniorské aktivity.

„Zejména přispívat na personální zajištění, které je často vyjmuto z různých nadačních fondů, přestože práce v takovém rozsahu se nedá dělat dobrovolnicky a zaslouží si být ohodnocena jako každý jiný pracovní úvazek,“ uzavírá Lenka Stejskalová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*