Teplický rozpočet počítá s investicemi za více než 800 milionů

  •  

Více než dvě miliardy utratí příští rok město Teplice. Příjmy, které do městské pokladny poplynou, budou podle schváleného rozpočtu zhruba o více než 669 milionů nižší. Rozdíl mezi příjmy a naplánovanými vyššími výdaji vedení města pokryje z našetřených peněz z minulých let.

„Je jasné, že dochází k nárůstu cen energií a bude se to promítat i do provozních výdajů, nicméně i přesto si troufám tvrdit, že město má dostatečné zdroje na to, aby financovalo veškeré své činnosti a své příspěvkové organizace bez omezení,“ řekl primátor Jiří Štábl a dodal, že zároveň má za této situace město ambici masivně investovat. Podle primátora Štábla město nadále preferuje hospodaření bez úvěrů.

Rozpočet města počítá s investicemi za téměř 840 milionů korun. S využitím dotací je v plánu rekonstrukce infocentra na Benešově náměstí nebo rozšíření a modernizace trolejbusových tratí. Celkem jde o investice za přibližně 291 milionů korun. V plánu je druhá etapa rekonstrukce foyer domu kultury za 95 milionů korun nebo nová přípojka termální vody pro Aquacentrum za 50 milionů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*