Něco zajímavého se dozvíte a ještě si pochutnáte

  •  

Přijďte si užít přednášku s ochutnávkou. V podání Kristiny Šemberové se dozvíte Jak se vařilo a peklo za 1. republiky. Novinářka Kristina Šemberová se již více než deset let zabývá gastronomií, edituje a píše unikátní kuchařky s příběhem. Ještě déle zkoumá období první republiky, odhaluje, co lidé před sto lety jedli a pili, jak vařili a nakupovali potraviny. Někdy objeví úplně zapomenuté recepty, jindy důvěrně známá jídla, která v naší kuchyni přetrvávají. Recepty zkouší a zveřejňuje s krásnými fotkami na stránce Retrovaření.

Přes stovku vybraných prvorepublikových sladkostí sepsala do kuchařky Sladká první republika. Kromě ní napsala i kuchařku psích pamlsků pro pejsky i jejich páníčky. Neštěkej a jez! a originální knihu Víno ve sklence a na talíři, v níž kromě receptů s vínem jsou i doporučení vhodných vín k jednotlivým pokrmům. Na přednášce si budete moci knihy Kristiny Šemberové zakoupit a získat do nich také její věnování. Přednáška se koná ve čtvrtek 12. ledna v 17:00 v místnosti pro návštěvníky teplického zámku. Vstupné je padesát korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*