Krásné a emotivní zakončení Vánočního Modlanska

  •  

Emotivní a krásné, ano, takové bylo zakončení cyklu „Vánoční Modlansko 2022“ v rámci Tříkrálového koncertu populárního Josefa Vágnera, kterého hrou na housle doprovázel skvělý Saša Kopka. V druhé části vystoupení se přidal i dětský pěvecký sbor při ZŠ Hostomice.

Bavíme se, ale pomáháme. Tento náš slogan byl u příležitosti, nejen celého cyklu Vánočního Modlanska, ale hlavně včerejšího úžasného koncertu zcela naplněn.

Bavíme se – plně obsazený kostel si náramně užíval a bavil s písněmi Josefa Vágnera, který zvolil nádherné melodie, pro tento koncert. Písně velmi působivé a emotivní, kdy v určitých momentech nezůstalo nejedno oko suché. Závěrečná píseň „Půlnoční“, která zněla do zatemněného prostoru kostela, pouze při světle svíček, byla toho důkazem.

Pomáháme – „Naděje pro Elišku“ příběh mladé rodiny z Bíliny se kterou se osud „nemazlí“ a právě na Elišku a její dcerku Silvinku byla směřována pomoc, kterou podpořili návštěvníci koncertů Vánočního Modlanska. Ty sami si určili výši příspěvku, který se stal současně i vstupenkou na daný koncert a konečná suma byla velmi potěšující. Z rukou statutárního zástupce spolku Přátelé Modlanska, Ivany Hubené, Jana Brázdy, ředitele společnosti KnaufInsulation, generálního partnera akce a starosty obce Modlany Lukáše Bartoně, tak byla předána částka 49 008 korun Elišce Brunové.

Oba interpreti Josef Vágner i Saša Kopka, přispěli nejen svým výborným vystoupením, ale i finančním darem, kterým završily celkovou částku finančního daru na 50 108 korun. Obrovské poděkování a respekt Vám všem, kteří jste se jednak zúčastnili našich koncertů a současně tak přispěli i na pomoc rodině, děkujeme.

Letošní cyklus se řadí mezi ty velmi úspěšné. Vystoupení Ivetty Blanarovičové v úvodním adventním koncertu, tak i koncert Magdy Malé, dětí z mateřských škol, houslisty Michaela Hejče, ale i závěrečný Tříkrálový koncert Josefa Vágnera a Saši Kopky, jsou toho důkazem!

Petr Hubený, místostarosta obce Modlany


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*