Kradli jako straky. Především mířili na seniory

  •  

Teplická policie objasnila sérii krádeží na seniorech. V průběhu prosince a ledna bylo na policii oznámeno pět případů, kdy lidem zmizely z batohu osobní věci. „Všechny případy byly totožné, kdy z batohu, který měly dotyčné osoby na zádech, jim někdo v nestřeženém okamžiku vytáhl peněženku, mobilní telefon, doklady, platební kartu nebo finanční hotovost,“ popisuje policejní mluvčí ilona Gazdošová s tím, že se policisté začali případy intenzivně zabývat a brzy se jim podařilo ztotožnit dvojici cizinců, dvaačtyřicetiletého muže a stejně starou ženu, kteří byli pro policisty známé firmy.

Oba již za krádeže pobývali v minulosti za mřížemi. „Zjistilo se, že obdobné krádeže páchali i v Ústí nad Labem,“ řekla Gazdošová s tím, že v Teplicích jim policisté přičetli ještě jednu krádež na zastávce MHD ze září loňského roku, kdy po vzájemné domluvě žena zastoupila cestu poškozenému seniorovi a zezadu se na něj natlačil spolupachatel, který mu taktéž z batohu vytáhl peněženku s doklady a penězi.

Na území města způsobili poškozeným celkovou škodu téměř 30 tisíc korun. Oběma zlodějům bylo sděleno obvinění z krádeží a vzhledem k jejich bohaté trestní minulosti byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Tomu soud vyhověl a oba si počkají na vynesení rozsudku o jejich trestu za zdmi věznice.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*