Na Doubravce chystají zabíjačkovou akci

  •  

Milovníci českých tradic a zabíjačkových produktů si přijdou na své první únorovou sobotu na Doubravce, kde s úderem desáté hodiny začne akce „Zabijačka Mistra Málka na Doubravce.“

Příchozí čeká ukázka poctivé řemeslné práce spojená s prodejem zabíjačkových výrobků. „Výrobu zabíjačkových produktů bude realizovat vyhlášený Mistr Málek z Ústí nad Labem. K mání budou jitrnice, jelítka, guláš, polévka, tlačenka, klobásy na grilu, ale i čerstvé vepřové maso. Otevřeny budou oba kiosky, kde lze zakoupit vybrané nápoje. Jako zázemí bude v případě méně příznivého posezení otevřena bývalá dílna s připravenými stoly a židlemi,“ sděluje bližší informace Martin Richter, předseda pořádající organizace AVZO TSČ ČR Teplice hrad Doubravka, které oblíbený výletní cíl patří. Zároveň bude v rámci placené prohlídky umožněn vstup do hradu, včetně vyhlídky na jeho střeše, ze které je fascinující výhled na lázeňské město a jeho okolí.

Zabíjačková akce však zdaleka není poslední akce, která se na dominantě regionu bude konat. O měsíc později, v sobotu 4. března od 14:00 hodin bude možné navštívit hrad znovu a to u příležitosti otevření zcela nové expozice historických zbraní, jako jsou střelné píšťaly či děla a bude možné vidět také ukázky jejich použití. První květen pak bude na Doubravce patřit sportu a dětem, kdy se uskuteční tradiční akce Běh na Doubravku spojená s dětským dnem v režii skautů z teplického střediska Doubravka.

V posledních letech vzkvétá nejen kulturní program na hradě, ale i samotná památka. „Všichni návštěvníci si mohou nejen na sobotní akci prohlédnout změny, kterými hrad za posledních pět let prošel. Je to nové pískovcové schodiště, zábradlí nad příkopem, nová okna a dveře, ale především nová fasáda s obnovenými erby,“ dodává Martin Richter.


  •  

1 komentář z Na Doubravce chystají zabíjačkovou akci

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*