Digitální odjezdové tabule ke každé zastávce můžete mít v mobilu

Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Novinkou pro cestující Dopravou Ústeckého kraje jsou digitální interaktivní tabule s aktuálními odjezdy všech linek z konkrétní vybrané zastávky. Odjezdové tabule jsou k dispozici na webu DÚK nebo po zadání odkazu tabule.dopravauk.cz. Zde je možné si vybrat jakoukoli zastávku a systém nalezne všechny spoje, které z této zastávky v blízké době odjíždějí. Pomocí různých filtrů lze například upřesnit nástupiště pro odjezd, zobrazit dopravce nebo připočítat k odjezdu aktuální zpoždění spoje.

Nově je u každé zastávky možné jednoduše vygenerovat QR kód, který funguje po načtení jako odkaz na odjezdovou tabuli konkrétní zastávky nebo nástupiště. „Tyto QR kódy budeme postupně doplňovat na jednotlivé zastávky k jízdním řádům a umožníme tak cestujícím rychle získat informace k aktuálním odjezdům,“ doplnil radní pro dopravu Marek Hrabáč.


  •  

1 komentář z Digitální odjezdové tabule ke každé zastávce můžete mít v mobilu

  1. Chyba je že aplikace nepočítá s tím že většinou má každý autobus zpožděni nebo když nejsou lidi na zastávce tak ji projede a tím pádem se nelze spolehnout na odjezdy.

    • když má zpoždění, je rád, že prázdnou projede a ubere si tak sekeru, za předčasný odjezdy může řidič dostat finanční postih, proto taky někdy někde tzv. bezdůvodně dlouho stojej – čekaj do času odjezdu, většinou v dobách nízký poptávky na daný lince

  2. Již několik let používám aplikaci „MHD Tabule“, ve widgetech mám nejpoužívanější spoje (lze stáhnout do offline režimu), lze nastavit upozornění před odjezdem, vyhledání nejbližší zastávky podle GPS a jiné věci.
    Jinak používám i „DÚKapku“, kde lze koupit i jízdné a ukazuje zpoždění. Důležité spoje (třeba k doktorovi nebo na úřad, pokud je to na určený čas) si kontroluji přes GPS, kde se bus nachází a jestli jede, na adrese : https://provoz.kr-ustecky.cz/TMD

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*