Z Tržního náměstí zmizí stánky

Vizualizace: Architektonická kancelář Jan Hanzlík
  •  

Objekty městské tržnice na Tržním náměstí půjdou k zemi. Podle veřejné zakázky, kterou vypsalo vedení města, budou předmětem demolice drobné zděné přízemní objekty, které sloužily jako zázemí pro prodejce. Podle Šárky Marešové z teplického magistrátu by měly bourací práce začít v březnu a hotovo by mělo být do čtyř týdnů.

Po demolici tržnice vznikne prostranství, které by mělo vypadat jako náměstí. V budoucnu se zde počítá i s novým prostorem pro tržiště.  Kromě toho zde zůstanou i parkovací místa. Prostor doplní lavičky, veřejné toalety, nová zeleň nebo vodní prvek.

„V zásadních prvcích by se rekonstrukce měla držet návrhu architekta Jana Hanzlíka, který k záměru města vypracoval vizualizaci. Liší se jen v případě podzemních odpadkových košů, které nelze v prostoru umístit,“ přiblížil mluvčí města Robin Röhrich.

Nynější Tržní náměstí během let měnilo názvy. Před rokem 1946 se mu říkalo Schmeykalplatz, pak náměstí T. G. Masaryka. Z dob komunismu ho Tepličané znají jako do náměstí Budovatelů.


  •  

1 komentář u Z Tržního náměstí zmizí stánky

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*