Leonidas Gym Dubí se v sezoně 2023 opět rozjíždí

  •  

Víkend plný bojů, Gladiator night muaythai, Evropský pohár v kickboxu a Liga K1, ale než se k tomu dostaneme, přiblížíme si cestu Tomáše Karla Bartáka, teplického supertalenta, který  v osmnácti letech bojuje i s ostřílenými  zápasníky.

Tomáš Barták se představil již dvakrát na prestižním galavečeru PML, kde měl proti sobě špičky československého muaythai. Jednou vyšel Tomáš jako vítěz a jednou jako poražený. Po posledním zápase byla čtrnáctidenní pauza na zotavení a pak opět zapojení do tréninkového procesu.

Poslední únorový víkend pak přišli velice těžké zápasy na galavečeru v Budějovicích Gladiator Night, Martin Březina prohrává na body se zkušeným domácím borcem, Tomáš Růža Růžička Jr. Si poprvé zkusil zápas za muže a podání 3×3 minuty se zkušeným Pražákem, který drží příčku PML na 3. místě, ten si Růžu pohlídal a v druhém kole byl zápas ukončen.

Poslední nastupoval Tomáš Karel Barták proti borci z Tik Tak Rokycany a po tvrdé bitvě bereme výhru, Tomášovi se 3x povedlo udělat soupeři loktem dírku na hlavě, ale soupeř i přes zranění pokračoval v boji až do závěrečného gongu.

Zároveň s tímto galavečerem probíhal i v Rakousku, Evropský pohár v Kickboxu, kam byl s reprezentací Českého svazu Kickboxu vyslán Matěj Šimůnek 16 let 55 kg a Lukáš Klaška 18 let 65 kg, kde je čekaly pyramidy v K1. Lukáš Klaška měl osmičkovou pyramidu K1 za muže do 65 kg, kterou celou vyhrál a veze domů zlato. Matěj Šimůnek zjistil, že v jeho váze do 55 kg v K1 není žádný soupeř tak byl přeřazen do -60 kg, v této kategorii pak vybojoval stříbrnou medaili.

Zápasy v sobotu nám nestačili, tak jsme se v neděli ještě zúčastnili Ligy K1 pořádanou ČSFU. Jelikož já jsem byl ještě v Budějovicích, tak celý výjezd si vzal na starost můj kamarád a kolega Miroslav Telíšek, kterému bych rád touto cestou moc poděkoval.

Josef Štaubert prohrál na body, Petr Nguyen měl vyrovnaný zápas, ale pokazil si to úderem loktu, který má naučený z Muaythai, stane se. Šimon Verner ovšem perlil, první zápas vyhrává ve své kategorii KO a druhý zápas za muže vyhrává na body, kde soupeř byl jednou počítán. Konečně začal Šimon využívat své výškové převahy kdy při 60 kg má skoro 190 cm. Velkým pomocníkem byl i Milan Gašperec, který neměl soupeře tak pomáhal s přípravou zápasníků. Další akce jsou Liga muaythai, Turnaj Maďarsko a Mistrovství světa 17-23 let Bangkok.

Ladislav Horejš, Leonidas Gym Muay Thai Dub


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*