Fotbalové Teplice představily nové logo

  •  

Teplický fotbalový klub dnes představil nové logo a novou klubovou vizuální identitu, se kterou vstoupí do následujícího ročníku 2023/2024. Za celým projektem stojí téměř dva roky příprav a práce, které nyní vyvrcholily. „Nové logo i vizuální identita nám přináší velké možnosti nejen v naší komunikaci, ale také především využitelnost směrem k merchandisingu pro náš fanshop, se kterým už řešíme možnosti nových kolekcí,“ říká ředitel klubu Rudolf Řepka. První předměty, konkrétně šály, s novým logem by měly být v prodeji již na příštím domácím zápase s Hradcem Králové.

Nové logo odkazuje na podobu několika historických znaků teplického fotbalu a hledá mezi nimi jednotící linku. Modrá plocha s výraznými počátečními písmeny názvu klubu se hlásí k počátkům organizovaného fotbalu ve městě Teplice a tradici největšího místního prvorepublikového klubu Teplitzer FK 03. Tvar loga ve formátu štítku je inspirován podobou prvního znaku současného klubu, tehdy pod názvem SK Teplice-Šanov, tato podoba byla používána v letech 1945-1948. Z novodobého loga FK Teplice představeného v roce 1995 přejímá lem ve žluté barvě klubu a obnovený typografický motiv ve středu loga. Ke změně logo došlo v tomto roce právě kvůli výročí 120 let od založení Teplitzeru FK 03.

Klubová vizuální identita ovšem není jen samotné logo, ale také to, jak klub vystupuje nejen v digitálním, ale také v reálném světě. Nové logo FK Teplice sjednotí také loga pro další aktivity, které klub provozuje, ale i například pro název stadionu či nadační fond. Více informací o novém logu, vizuální identitě i o tom, jak celý projekt vznikal, najdete na speciální stránce www.FKT2023.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*