FOTO, AKTUÁLNĚ: Teplice vede menšinová koalice, primátorem je už šesté volební období Kubera

  •  

Do svého šestého volebního období v čele Teplic nastoupil Jaroslav Kubera. Krátce po volbách se zdálo, že ačkoliv jeho ODS volby v Teplicích vyhrála, Kubera po dvaceti letech na radnici skončí. Druhé hnutí Volba PRO! Teplice a třetí ANO 2011 si totiž jako podmínku povolební spolupráce daly jeho konec v křesle primátora. Nepodařilo se jim ale sehnat většinu v zastupitelstvu. Občanští demokraté se mezitím dohodli s ČSSD a TOP 09 na menšinové koalici. Na její podporu sepsali program povolební spolupráce sestavený z povolebních slibů všech stran. V tajné volbě primátora se tak koalici podařilo získat potřebných 14 hlasů z celkových 27 a  v čele města  už pošesté stanul opět Jaroslav Kubera. Čtrnáctý hlas patřil s největší pravděpodobností kandidátovi hnutí Pro sport a zdraví – Teplice. V radě zasedají čtyři zastupitelé z ODS tři z ČSSD a dva z TOP 09.  Kuberovými náměstky byli zvoleni Hynek Hanza z ODS a Radka Růžičková z ČSSD.

Ve zbytku devítičlenné rady zasednou dva radní z ODS, dva z ČSSD a dva z TOP 09.  Obtížná povolební vyjednávání byla také jedním z důvodů, pro na svůj zastupitelský mandát rezignoval volební lídr teplické TOP 09 Petr Měsíc. Nelíbilo se mu, že strany a hnutí nebyly při povolebním vyjednávání v zájmu budoucnosti města ochotné zapomenout na osobní nevraživosti. Z počátku nebyl také zcela srozuměn s tím, že by koalici, ve které bude TOP 09, podpořilo sdružení Pro sport a zdraví – Teplice Petra Bendy. Měsícův mandát tak získal osmnáctiletý student Dominik Feri, který se zároveň stal radním.

Veronika Vorlíčková

zastupitelstvo zastupitelstvo (1) zastupitelstvo (2) zastupitelstvo (3) zastupitelstvo (4) zastupitelstvo (5) zastupitelstvo (6) zastupitelstvo (7) zastupitelstvo (8) zastupitelstvo (9)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*