Honzík dostal svůj Kašlák

  •  

Nadačnímu fondu Naše plíce a štědrým dárcům se podařilo vybrat dostatek prostředků pro dobrou věc. Tentokrát se mohl pořídit speciální kašlací asistent pro malého Honzíka, který se bohužel narodil s mozkovou obrnou, postihující motorická centra v mozku. V tomto případě nemoc zasáhla i plíce, proto i obyčejné odkašlávání bylo pro něj bolestivé. Přístroj, který bude Honzíkovi pomáhat každý den, předali zástupci nadačního fondu společně se známou tváří českého showbyznysu Agátou Hanychovou. „Každého člověka se dotýká, když jsou děti nemocné, takže jsem ráda, že se najdou lidi, kteří rádi pomáhají. Pro každého by měla být charita a dobročinnost důležitá,“ má jasno Agáta.

Nový kašlací asistent pomůže Honzíkovi správně vykašlávat a znamená pro něj opravdu velkou úlevu. Vykašlávání je klíčové pro zbavování se virů. Honzíček je totiž od samotného narození odkázán na pomoc a péči druhých. Od tří let o něj intenzivně pečují sestřičky v domově sociálních služeb nedaleko Teplic, kam za ním dochází i jeho sestřička, dvojče, která měla v životě více štěstí. Honzík je jedním z pacientů, kteří vyžadují speciální péči. „Navíc darovaný asistent nebude pomáhat jen Honzíkovi, ale i dalšímu nemocnému chlapečkovi Martínkovi, který s ním sdílí pokoj a asistenta potřebuje také,“ doplňuje Elena Jakubovič z nadačního fondu.

Neoficiální předání asistenta proběhlo už v prosinci, kdy Honzíka potrápil covid, a tak se muselo spěchat. „Chtěla bych vzkázat jedno obrovské, ale opravdu obrovské díky, protože díky takovým lidem může být dětičkám zase o něco líp,“ sděluje všem 77 dárcům Kateřina Chudobová, maminka Honzíka. Díky nim totiž už nebude pro Honzíka odkašlávání tolik bolestivé.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*