Koupání na Kaskádě je stále ve hře

  •  

Na Nově Vsi by se už příští rok mohlo začít stavět. V současné době je k novému koupališti Kaskáda hotová projektová dokumentace ke společnému územnímu a stavebnímu řízení. Brzy bude zahájeno řízení pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy by se v ideálním případě mohlo začít stavět v příštím roce. „Pokud půjde vše opravdu dobře, tak by se první Tepličan mohl vykoupat v létě 2026,“ řekl Hanza.

Náklady zatím ještě přesně známy nejsou. Radnice zatím stále počítá podle primátora Jiřího Štábla s částkou kolem 350 milionů korun. „Je to opravdu velká investice. Je otázkou, kam ceny ještě vyskočí. Teď je ještě předčasné dělat závěry,“ dodal primátor s tím, že otázku zda se koupaliště postaví, bude mít na stole zastupitelstvo.

Koupaliště v Teplicích chybí léta. Plovárna v Zámecké zahradě od 80. let postupně chátrala a od roku 1996 byla uzavřena. V roce 2016 se začalo hledat místo pro nové. Vytipováno bylo sedm lokalit, nakonec zastupitelé zamítli možnost návratu koupaliště do Zámecké zahrady, v níž vlastní pozemky soukromníci. Odborníci poté posuzovali dvě vari- anty, z nichž lépe vyšla Nová Ves.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*