Vítězství v soutěži o nejhezčí velikonoční dekoraci patří Arkadii

  •  

Vajíčko je symbolem života, plodnosti a vděku. Zdobená vajíčka se používala u našich předků při jarních obřadech, ale i při narozeních, svatbách a pohřbech. Smyslem nemělo být jen darování, ale důležité bylo i požití jejich obsahu, proto se většinou zdobila vajíčka vařená. Dnes si symboly jara připravujeme také na ozdobu svých příbytků a hlavně pro radost. Letos, před velikonočními prázdninami se žáci soukromé speciální školy Arkadie zúčastnili čtrnáctého ročníku soutěže „O nejkrásnější velikonoční vajíčko“, kterou tradičně pořádá duchcovská speciální škola.

Žáci soutěžili o nejpěkněji vyzdobené vajíčko ve třech věkových kategoriích. Jako každoročně měla porota nelehký úkol. Děti zdobily kraslice nejrůznějšími, známými i neznámými technikami. Určit, kdo má být ten nejlepší, bylo velmi těžké. Děti se snažily všechny. Přesto byli nakonec vyhlášeni vítězové, kteří kromě diplomů a sladkostí dostali i malý dárek. V kategorii žáků základních škol speciálních vyhrál žák naší školy druhé místo a v kategorii žáků druhého stupně základních škol jsme se umístili na třetím i druhém místě. Samostatně hodnocena byla soutěž „O nejhezčí velikonoční dekoraci“, kde jsme získali první místo. Soutěže se zúčastnilo šest škol.

Celá naše parta byla úžasná, všichni se moc snažili, pracovali až do konce se zaujetím, byli samostatní a chovali se ukázkově.

Martina Beránková, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*